01.
|
Bacteria causes food poison ? Ans : Salmonella |
02.
|
Electroencephalography is done to study the activities in ? Ans : Brain |
03.
|
Japanese Encephalitis is spread by ? Ans : Rat flea |
04.
|
Larva of Butterfly is known as ? Ans : Caterpillar |
05.
|
Larva of Mosquito is known as ? Ans : Rigler's |
06.
|
Life span of Dolphin ? Ans : 30 years |
07.
|
Parkinson’s disease affects which part of the body ? Ans : Nervous System |
08.
|
Suicidal bags of cell ? Ans : Lysosome |
09.
|
The 95% of absorption of nutrients in the human body occurs at ? Ans : Small Intestine |
10.
|
The average weight of human brain ? Ans : 1.5 kilo Gram |
11.
|
The average weight of kidney is ? Ans : 122 to 170 Gram in Men and- 115 to 155 in Women |
12.
|
The Femur bone is found on ? Ans : Upper leg |
13.
|
The figure nails grow around in one week ? Ans : 0.05 cm |
14.
|
The hormone renin is produced in ? Ans : Kidney |
15.
|
The largest organ of human body is ? Ans : Skin |
16.
|
The mandible is a bone found in ? Ans : Skull |
17.
|
The only bone in the human body that is not connected to another bone ? Ans : Hyoid Bone (At the base Tongue) |
18.
|
What is the growth rate of hair per day ? Ans : 0.5 mm |
19.
|
Which is the lightest color for eye ? Ans : Yellow |
20.
|
Which part of the brain controls voluntary action in the body ? Ans : Cerebrum |
Monday, 13 August 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment