01.
|
Birth place of A. K. Antony ? Ans : Cherthala – Alappuzha (1940 December 28) |
02.
|
Birth place of Ummen Chandy ? Ans : Kumarakom – Kottayam (1943 October 30) |
03.
|
Brahmapuram Diesel power station was situated in which district ? Ans : Kozhikode |
04.
|
First Government Hospital in Kerala ? Ans : Thiruvananthapuram Civil Hospital |
05.
|
First sea Food Park in Kerala ? Ans : Aroor – Alappuzha |
06.
|
First Thermal Power station in Kerala ? Ans : Kayamkulam |
07.
|
The birth place of Sister Alphonsa ? Ans : Bharananganam |
08.
|
The region of Kerala which is below the sea level ? Ans : Kuttanad |
09.
|
Where Astamudi Lake is situated ? Ans : Kollam |
10.
|
Where is the first flying club in Kerala ? Ans : Thiruvananthapuram |
11.
|
Where was the first Biological Park in Kerala ? Ans : Agasthyarkudam |
12.
|
Where was the first Christian church in Kerala ? Ans : Kodungalloor |
13.
|
Where was the first concrete bridge in Kerala ? Ans : Karamana – TVM |
14.
|
Where was the first Hanging Bridge in Kerala ? Ans : Punalur – Kollam |
15.
|
Where was the first Post Office in Kerala ? Ans : Alappuzha - 1857 |
16.
|
Where was the first Teak Plantation in Kerala ? Ans : Nilamboor |
17.
|
Which district of Kerala has the least population density ? Ans : Idukky |
18.
|
Which is known as Sahyadri Rangers ? Ans : Western Ghats |
19.
|
Which is the first completely electrified district in Kerala ? Ans : Palakkad |
20.
|
Which is the highest peak in Western Ghats ? Ans : Anamudi |
Wednesday, 15 August 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment