01.
|
Who is known as the Father of One day Cricket? Ans : Kerry Parker |
02.
|
First Cricket World Cup winner ? Ans : West Indies 1975 |
03.
|
First 20 -20 cricket world cup winner ? Ans : India (Defeated Pakistan) |
04.
|
Second 20 -20 cricket world cup winner ? Ans : Pakistan (Defeated Sri lanka) |
05.
|
Who has become the first player to take 200 wickets in one day International Cricket ? Ans : Kapil Dev |
06.
|
What is the height of Cricket stump ? Ans : 28 Inch |
07.
|
Sachin Tendulkar completed 50th century against which country ? Ans : South Africa (Centurion) |
08.
|
The venue where Sachin scored the 200 runs in one day cricket ? Ans : Roop Singh Stadium (Gowliar) |
09.
|
Weight of Crick ball ? Ans : 155 to163gram |
10.
|
What is the length of cricket pitch ? Ans : 20 meter |
11.
|
The highest number of catches taken by a non-wicketkeeper in an entire Test for India ? Ans : Yajurvindra Singh |
12.
|
Who has become the first player to get 10000 runs in test cricket ? Ans : Sunil Gavaskar |
13.
|
The world’s highest cricket ground ? Ans : Chail ( Himachal Pradesh, India) |
14.
|
India won the 1983 Cricket World Cup by which runs ? Ans : 43 |
15.
|
The winner of third 20-20 world cup ? Ans : England |
16.
|
Fastest century in test cricket ? Ans : Vivian Richards |
17.
|
The first to score triple century in test cricket ? Ans : Don Bradman |
18.
|
Who is known as “Tiger of Sports” ? Ans : Mansur Ali Khan Pataudi |
19.
|
The first to score double century in one day cricket ? Ans : Sachin Tendulkar |
20.
|
Fastest century in One day Cricket ? Ans : Shahid Afridi |
Wednesday, 15 August 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment