01.
|
Halley’s comet orbit the sun once in every ? Ans : 76 Year |
02.
|
The gravitational pull of the moon is ______ of the earth pull. ? Ans : One – Sixth |
03.
|
The time taken by the moon to complete one revolution of the earth ? Ans : 27 Day 7 Hour and 43 minutes |
04.
|
What is the shape of the earth’s orbit around the sun ? Ans : Hyperbolic |
05.
|
Which is called rolling planet ? Ans : Uranus |
06.
|
Which is the biggest planet in the solar system ? Ans : Jupiter |
07.
|
Which is the fastest planet ? Ans : Mercury |
08.
|
Which is the highest mountain range in the Lunar surface ? Ans : Mount Huygens |
09.
|
Which is the most hottest planet ? Ans : Mercury |
10.
|
Which is the most mysterious planet ? Ans : Venus |
11.
|
Which planet is called as an old and harsh world ? Ans : Mars |
12.
|
Which planet is considered as the father of Jupiter ? Ans : Saturn |
13.
|
Which planet is known as “Will – O – the wisp” ? Ans : Neptune |
14.
|
Which planet is known as earth’s twin ? Ans : Venus |
15.
|
Which planet is known as Red Planet ? Ans : Mars |
16.
|
Which planets are known as inner planets ? Ans : Mercury, Venus, Earth, Mars |
17.
|
Which planets are known as outer planets ? Ans : Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune |
18.
|
Which planets is known as Evening and Morning star ? Ans : Venus |
19.
|
Which star is known as the “Dog Star” ? Ans : Sirius |
20.
|
Which two planets have in the solar system do not have moons ? Ans : Mercury and Venus |
Saturday, 14 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment