01.
|
First indian naval ship which complete a voyage around the globe ? Ans : INS Tarangini |
02.
|
First nuclear submarine of India ? Ans : INS Arihant |
03.
|
How many type of Mig aircraft for Indian Air Force ? Ans : 5 – Mig-21, Mig-23, Mig-25, Mig-27, Mig-29 |
04.
|
India’s first Aircraft Carrier is ? Ans : INS Vikrant |
05.
|
India’s first indigenously built submarine ? Ans : INS Shalki |
06.
|
India’s first indigenously built tank for Indian Army ? Ans : Vyjayantha |
07.
|
India’s first indigenously developed ship to ship missile ? Ans : Dhanush |
08.
|
India’s first Inter Continental Ballistic Missile ? Ans : Surya |
09.
|
India’s first Light Transport Air Craft has rolled out of the National Aerospace Laboratories Bangalore ? Ans : Saras |
10.
|
India’s first long range missile ? Ans : Apsara |
11.
|
India’s first missile carrier air craft ? Ans : INS Sindhu Sastra |
12.
|
India’s first nuclear Sub Marine ? Ans : INS Chakra - Visakhapatnam |
13.
|
India’s first Surface to Surface Missile ? Ans : Prithvi |
14.
|
India’s indigenously built most sophisticated main battle tank ? Ans : Arjun – Designed by DRDO |
15.
|
India’s indigenously built nuclear capable surface to surface missile ? Ans : Dhanush |
16.
|
India’s largest and second aircraft carrier ? Ans : INS Viraat – Commissioned on 1987 |
17.
|
India’s Light Combat Aircraft ? Ans : Tejas |
18.
|
India’s long ranged missile more advanced than Agni-II ? Ans : Surya |
19.
|
India’s multi barrel Rocket Launching System ? Ans : Pinaka |
20.
|
India’s new aircraft carrier from Russia was renamed as ? Ans : INS Vikramaditya |
Monday, 16 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment