
01.
|
A judgment of guilt against a criminal defendant ? Ans : Conviction |
02.
|
An order issued by a court asking a person to appear before it is called ? Ans : Summons |
03.
|
Constitution of India prescribes India as a which type state ? Ans : Union |
04.
|
Detaining of a person by lawful process or authority to assure his or her appearance to any hearing ? Ans : Custody |
05.
|
In which case did the Supreme Court rule that Parliament had the right to amend any of the fundamental rights ? Ans : Kesavananda Bharati |
06.
|
Lakshadweep comes under the jurisdiction of ? Ans : Kerala |
07.
|
The book banned by the government is known as ? Ans : Red Book |
08.
|
The constitution of India bestows which type of citizenship on all of the people of India ? Ans : Single |
09.
|
The criminal offence of exhorting money with treats of detrimental action, as such exposure of some misconduct on the part of the victim ? Ans : Blackmail |
10.
|
The judicial system of India is influenced by ? Ans : USA |
11.
|
The reduction of a sentence, as from death to life imprisonment ? Ans : Commutation |
12.
|
The term “Modus Operandi” means ? Ans : Method of Operation |
13.
|
The type of writ petition described as best assurance of human liberty ? Ans : Habeas Corpus |
14.
|
Which is known as temporary cessation or suspension of hostilities ? Ans : Armistice |
15.
|
Which writ having for its objects to bring a person before court ? Ans : Habeas Corpus |
0 comments:
Post a Comment