01.
|
What is the code given to the bomb that denoted over Nagasaki ? Ans : Fatman |
02.
|
What is the code given to the bomb that denoted over Hiroshima ? Ans : Little Boy |
03.
|
How many commands for indian army ? Ans : 7 |
04.
|
The Highest Military award in India ? Ans : Param Veer Chakra |
05.
|
How many commands for indian Navy ? Ans : 3 |
06.
|
The missile development Program of DRDO is known as ? Ans : Integrated Guided Missile Development Program |
07.
|
How many naval fleet fir Indian Navy ? Ans : 2 – Western Fleet and Eastern Fleet |
08.
|
How many commands for indian Air Force ? Ans : 7 – 5 Operational Commands and 2 Functional Commands |
09.
|
AWACS is ? Ans : Airborne Warning and Control System |
10.
|
HARAN is ? Ans : High Speed Anti – Radiation Missile |
11.
|
ICBM means ? Ans : Inter-Continental Ballistic Missile |
12.
|
Brahmos is the short form of ? Ans : Brahmaputra and Mosaka River in Moscow |
13.
|
Army Day is celebrated in ? Ans : January 15 |
14.
|
Air Force Day is celebrated in ? Ans : October 8 |
15.
|
Navy Day is celebrated in ? Ans : December 4 |
Monday, 16 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment