01.
|
First Field Marshal of Indian Army ? Ans : SHFJ Menasha |
02.
|
India’s first chief of Integrated Defense Staff (CDIS) ? Ans : Lt. General Pankaj Joshi |
03.
|
The first indian General of Indian Army ? Ans : K.M. Kariyappa |
04.
|
The highest rank in the Indian Air Force ? Ans : Air Chief Marshal |
05.
|
The highest rank in the Indian Army ? Ans : General |
06.
|
The highest rank in the Indian Navy ? Ans : Admiral |
07.
|
The honorary rank conferred with Kapil Dev and M. S. Dhoni by Indian Army ? Ans : Lieutenant Colonel |
08.
|
The honorary rank conferred with Mohanlal filim actor of Malayalam by Indian Army ? Ans : Lieutenant Colonel |
09.
|
The honorary rank conferred with Sachin Tendulkar by Indian Air Force ? Ans : Group Caption |
10.
|
The last British General of Indian Army ? Ans : Sir Francis Robert Roy Bucher |
11.
|
The supreme Commander of Armed Forces ? Ans : The President of India |
12.
|
Who was the first indian become the Admiral in Indian Navy ? Ans : R.D. Kathari |
13.
|
Who was the first indian become the Air Marshal ? Ans : S. Mukharji |
14.
|
Who was the first Marshal of Air force ? Ans : Arjun Singh |
15.
|
Who was the first woman air marshal of Indian Air Force ? Ans : Dr. Padmavathy Bandopadhyay |
Monday, 16 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment