01.
|
A mixture of water and alcohol can be separated by ? Ans : Distillation |
02.
|
Alloy of Gold and Silver is known as ? Ans : Electrium |
03.
|
Bauxite and Cryolite are the main ores of ? Ans : Aluminum |
04.
|
Compounds which are used as cooling agents in refrigerators ? Ans : Fluorine |
05.
|
Coral reefs are made of ? Ans : Calcium Carbonate |
06.
|
Hair, Fingernails and hoots are made of ? Ans : Proteins |
07.
|
How many known elements ? Ans : 118 |
08.
|
Marble is the form of ? Ans : Calcium Carbonate |
09.
|
Milk protein is known as ? Ans : Casein |
10.
|
Number of naturally occurring elements are ? Ans : 92 |
11.
|
The sugar contains in honey is ? Ans : Fructose |
12.
|
The time required for half the amount of a given radioactive material to change into another Isotope is known as ? Ans : Half Life |
13.
|
What is the color of Ammonium Chloride ? Ans : White |
14.
|
What is the color of Copper Sulphate ? Ans : Blue |
15.
|
Which gas is filled in electric bulb ? Ans : Argon |
16.
|
Which is known as super liquid ? Ans : Liquid Helium |
17.
|
Which is the chemical name of factomphos ? Ans : Ammonium Carbonate |
18.
|
Which is the main constituent of natural Gas ? Ans : Methane |
19.
|
Which is the measure of radio activity ? Ans : Cuire |
20.
|
Which salt is used in making ink ? Ans : Ferrous Carbon |
Friday, 20 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment