01.
|
How many members are at present ? Ans : 193 |
02.
|
How many official language are there in UN ? Ans : 6 – English, French , Spanish, Chinese, Arabic, Russia |
03.
|
How many permanent members are in Security Council ? Ans : 5 – USA, England, Russia, China, France |
04.
|
How many security members are in Security Council ? Ans : 15 |
05.
|
The administrative head of the UN Secretariat is ? Ans : Secretary General |
06.
|
The permanent member of the UN Security Council ? Ans : USA, Britain, France, Russia, China |
07.
|
The term of non-permanent member of Security Council is ? Ans : 2 year |
08.
|
UN flag consist of ? Ans : UN emblem in white centered on the light blue background |
09.
|
Uruguay Talk is associated with ? Ans : World Trade Organization |
10.
|
What is the only hobby recognized by UN ? Ans : Ham Radio |
11.
|
What is the period of Judges in ICJ ? Ans : 9 year |
12.
|
Which are the working language of UN ? Ans : French and English |
13.
|
Which is known as the nerve center of UN ? Ans : Security Council |
14.
|
Which member of Security Council have veto power ? Ans : 5 Permanent Member |
15.
|
Which organization replaced the GATT ? Ans : WTO |
16.
|
Which UN Organization is concerned with population ? Ans : UNFPA |
Tuesday, 24 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment