01.
|
The element which has biggest atom ? Ans : Francium |
02.
|
The elements which have the same atomic number and different mass number is called ? Ans : Isotopes |
03.
|
The first artificial fiber ? Ans : Rayon |
04.
|
The gas caused to Bhopal Tragedy ? Ans : Methyl Isocynate |
05.
|
The highly reactive element is ? Ans : Fluorine |
06.
|
The main constituent of dynamite ? Ans : TNT |
07.
|
The most costly metal ? Ans : Radium |
08.
|
The most stable element ? Ans : Lead |
09.
|
The purest form of water is ? Ans : Rain water |
10.
|
The solution in which gold dissolves is ? Ans : Aquaregia |
11.
|
The substance used for dry cleaning ? Ans : Petrol |
12.
|
The sugar found in milk ? Ans : Lactose |
13.
|
When iron rusts the weight of it is ? Ans : Increases |
14.
|
Which element is most abundant in Human body ? Ans : Oxygen |
15.
|
Which element is mostly present in protein ? Ans : Nitrogen |
16.
|
Which element’s crystal is used in Transistor ? Ans : Germanium |
17.
|
Which gas filled in an electric bulb ? Ans : Argon |
18.
|
Which is called “Flour of Zinc” ? Ans : Zinc Oxide |
19.
|
Which is called “Grain Alcohol” ? Ans : Ethanol |
20.
|
Which is called “Tear Gas” ? Ans : Benzene Chloride |
Sunday, 29 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment