01.
|
Amalgam is an an alloy of a metal of ? Ans : Mercury |
02.
|
At room temperature the element iodine is a ? Ans : Liquid |
03.
|
Atom Bomb is based on the principle of ? Ans : Nuclear Fission |
04.
|
Bronze is an alloy of ? Ans : Zinc and Copper |
05.
|
Chemical name of laughing Gas ? Ans : Nitrous Oxide |
06.
|
Coins are made of ? Ans : Copper and Nickel |
07.
|
Cooking gas contains more than 90% of ? Ans : Methane |
08.
|
Dry ice is ? Ans : Solid Carbone dioxide |
09.
|
Gobar gas contains mainly ? Ans : Methane |
10.
|
Hydrogen bomb is based on the principle of ? Ans : Nuclear fusion |
11.
|
Most malleable and ductile metal ? Ans : Gold |
12.
|
Noble metals are ? Ans : Silver, Gold, Platinum |
13.
|
Plaster of Paris is obtained from ? Ans : Gypsum |
14.
|
Plastic dissolve in ? Ans : Chloroform |
15.
|
Purest and Hardest form of Carbone ? Ans : Diamond |
16.
|
Rubber dissolves in ? Ans : Benzene |
17.
|
Second hardest natural substance ? Ans : Corundum |
18.
|
The alloy used for making Magnets ? Ans : Alnico |
19.
|
The alloy used for the making of air craft ? Ans : Duralumin |
20.
|
The chemical name of Soda Water ? Ans : Carbonic Acid |
Sunday, 29 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment