01.
|
Atomic Theory was put forward by ? Ans : John Dalton – 1807 |
02.
|
Helium was discovered by ? Ans : Norman Lockier |
03.
|
Sodium, Potassium and Calcium were discovered by ? Ans : Humphrey Davy |
04.
|
Tackyons was discovered by ? Ans : E.C.G.Sudersan |
05.
|
The first indian refer to the atom ? Ans : Kanadan |
06.
|
The first Nobel prize for chemistry was awarded to ? Ans : Vant Hoff |
07.
|
The mercury thermometer was invented by ? Ans : Fahrenheit |
08.
|
The name Atom referred by ? Ans : John Dalton |
09.
|
The name Oxygen was given by ? Ans : Lavoisier |
10.
|
The scientist who discovered Noble Gases ? Ans : Cavendish |
11.
|
The word Element was suggested by ? Ans : Robert Boil - 1861 |
12.
|
Titanium was discovered by ? Ans : W.George |
13.
|
Who describe the structure of atom ? Ans : Kneels Bore |
14.
|
Who discovered Carbon dioxide ? Ans : Joseph Black |
15.
|
Who discovered Carbon monoxide ? Ans : Joseph Priestly |
16.
|
Who discovered Chlorine ? Ans : Kael Scheele |
17.
|
Who discovered Oxygen ? Ans : Joseph Priestly |
18.
|
Who gave the name “Nitrogen and Oxygen” ? Ans : Antoine Lavoisier |
19.
|
Who split atom for first time ? Ans : Earnest Rutherford |
20.
|
Who was known as the wizard of Menlo Park ? Ans : Thomas Alva Edison |
Sunday, 29 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment