01.
|
The total number of Protons and Neutrons inside the nucleus of an atom called ? Ans : Mass Number |
02.
|
What is known as the “King of Poison” ? Ans : Arsenal |
03.
|
The most abundant chemical element is ? Ans : Hydrogen |
04.
|
First elements in periodic table ? Ans : Hydrogen |
05.
|
The element without neutrons inside the nucleus ? Ans : Hydrogen |
06.
|
The first purely synthetic fiber was ? Ans : Nylon |
07.
|
The chemical used in the Blood bank to prevent blood coating ? Ans : Sodium Citrate |
08.
|
The element which has no Neutron ? Ans : Hydrogen |
09.
|
Allotrope’s of Carbone ? Ans : Graphite and Diamond |
10.
|
First artificial element ? Ans : Technetium |
11.
|
Which metal is known as king of metals ? Ans : Gold |
12.
|
King of Chemicals ? Ans : Sulfuric Acid |
13.
|
Laughing Gas ? Ans : Nitrous Oxide |
14.
|
Ice that float on the surface of the sea water is called ? Ans : Drift Ice |
15.
|
Which chemical is used for cloud seeding ? Ans : Silver Iodide and Dry Ice |
16.
|
Man-made elements are called ? Ans : Transuranic Element |
17.
|
Most complex natural element is ? Ans : Uranium |
18.
|
Zink cotted iron is called ? Ans : Galvanized Iron |
19.
|
Absolute Zero is calculated as ? Ans : -273 Degree Centigrade |
20.
|
The elements which have the same mass number and different atomic number is called ? Ans : Isobars |
Thursday, 26 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment