01.
|
A money bill must be returned by the Rajya Sabha with its recommendations to the Loksabha within a period not exceeding ? Ans : 14 days |
02.
|
Forth Estate refer to the ? Ans : Press |
03.
|
How many type of emergency does the constitution of India visualize ? Ans : 3 |
04.
|
Largest constitution in the world ? Ans : India |
05.
|
Loksabha candidate must have completed the age of ? Ans : 25 |
06.
|
Maximum gap between two section of Loksabha is ? Ans : 6 Month |
07.
|
Maximum period for a state can be put under president’s rule is ? Ans : 2 year |
08.
|
Maximum strength of Loksabha ? Ans : 552 |
09.
|
Maximum strength of Rajya Sabha ? Ans : 250 |
10.
|
Member of Panchayath a candidate must have completed the age of ? Ans : 21 |
11.
|
Present strength of Loksabha ? Ans : 545 |
12.
|
Present strength of Rajya Sabha ? Ans : 250 |
13.
|
President, Vice President, Governor Candidate must have the age of ? Ans : 35 |
14.
|
Rajya Sabha candidate must have completed the age of ? Ans : 30 |
15.
|
Secret ballot were firstly used in ? Ans : England |
Thursday, 26 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment