01.
|
How many runs did Sachin Tendulkar was scored in his ODI debut ? Ans : 0 (Against Pakisthan on 18 December 1989) |
02.
|
Who was the man of the match of the 1983 World Cup Final ? Ans : Mohinder Amarnath |
03.
|
Kapil Dev Played his first test match in the year ? Ans : 1978 Against Pakistan at Faisalabad |
04.
|
The only Indian cricketer who have won four successive Man of the Match awards in One-day Internationals ? Ans : Sourav Ganguly |
05.
|
Who was named India's Cricketer of the Century by Wisden ? Ans : Kapil Dev |
06.
|
Who was the 1st president of BCCI ( Board of Control for Cricket in India ) ? Ans : R.E. Grant Govan was president from 1928-29 to1932-33 |
07.
|
The only player in the history of Test cricket to score a century in each of his first three test matches ? Ans : Mohammed Azharruddin |
08.
|
Which Indian batsman was the first to hit 44 fours in a test match innings ? Ans : V.V.S.Laxman |
09.
|
Tendulkar made his first One day century against ? Ans : Australia on September 9, 1994 at Colombo in Sri Lanka |
10.
|
Who holds the unique distinction of being the only bowler to dismiss Don Bradman courtesy of a hit-wicket ? Ans : Lala Amarnath |
11.
|
The famous spinner who made his test debut against India at Sydney, in 1992 ? Ans : Shane Warne |
12.
|
Who is known as the father of Indian Cricket ? Ans : K.S.Renjith Singji |
13.
|
The Indian Batsman who batted in all positions from 1-11 ? Ans : Vinoo Mankad |
14.
|
India’s Lowest Total in One Day International Cricket was against which country ? Ans : India scored only 54 runs against Sri Lanka in Sharjah on the 29th of Oct 2000 |
15.
|
What is India’s highest ODI innings total against Sri Lanka ? Ans : 373 for 6 at Tauntan, England, on May 26, 1999 |
16.
|
Which batman highest run taker in oneday and test cricket ? Ans : Sachin Tendulkar |
17.
|
What is Sri Lanka’s lowest ODI innings total against India ? Ans : 96 all out at Sharjah on April 8, 1984 |
18.
|
The first batsman declared run out by a third umpire decision in the history of cricket ? Ans : Sachin Tendulkar |
19.
|
Who is the only cricketer to have played for England and India ? Ans : The Nawab Of Pataudi (Senior) |
20.
|
“Straight from the Heart” is a book written by ? Ans : Kapil Dev |
Monday, 26 March 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment