01.
|
The first Acting Governor of kerala ? Ans : P.S.Rao |
02.
|
Azheekkal port is which district in kerala ? Ans : Kannur |
03.
|
The newly formed Department in Kerala ? Ans : Minority Welfare |
04.
|
Who is the first Minority Welfare Minister in Kerala ? Ans : Paloli Muhammed Kutti |
05.
|
Who is the first Education Minister in Kerala ? Ans : Joseph Mundaserry |
06.
|
Football Academy in Kerala ? Ans : Manchery |
07.
|
Archery Academy in Kerala ? Ans : Wayanad |
08.
|
High Altitude Academy in Kerala ? Ans : Munnar |
09.
|
First Synthetic Hockey turf in Kerala ? Ans : Kollam |
10.
|
The first Gramapanchayth in kerala to run entirely on solar energy ? Ans : Perumatty |
11.
|
Indo Swiss project in kerala ? Ans : Mattupetti (Idukky) |
12.
|
Indo Norwegian Project in Kerala ? Ans : Neendakara (Kollam) |
13.
|
The project of Kerala for securing a gold medal in Olympics ? Ans : Go for Gold |
14.
|
Who is known as Kerala Kalidasa ? Ans : A.R.Rajaraja Varma |
15.
|
Who is known as Kerala Valmeeki ? Ans : Vallathol |
16.
|
The largest irrigation project in Kerala ? Ans : Kallada |
17.
|
Where ids Edakkal Cave ? Ans : Wayanad |
18.
|
Kerala’s first Hydroelectric Project ? Ans : Pallivasal |
19.
|
First Hydro Electric Project in Malabar ? Ans : Kuttyadi |
20.
|
First private FM Radio station ? Ans : Radio Mango 91.9 |
21.
|
Who is the first Malayalee become the Supreme Court Chief Justice ? Ans : K.G.Balakrishanan |
22.
|
Famous Rama temple in Kerala ? Ans : Tripayar |
23.
|
“Kusa Temple” in kerala ? Ans : Pulpally |
24.
|
“Lava” temple in Kerala ? Ans : Purakkadu |
25.
|
“Seetha Devi Temple” in kerala ? Ans : Valliyoorkkavu |
Monday, 16 January 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment