01.
|
Recently changed name of Palode Tropical Botanical Garden ? Ans : Jawaharlal Nehru Tropical And Botanical garden' |
02.
|
Total length of Periyar river ? Ans : 246km |
03.
|
Kerala Women’s Development Corporation started in ? Ans : 1985 |
04.
|
First prime minister of Thirukochi ? Ans : Panampalli Govinda Menon |
05.
|
First Chief Justice of Kerala High Court ? Ans : K.T.Kosi |
06.
|
The first keralite to become a state governor was ? Ans : V.P.Menon |
07.
|
Who was the first Vice Chancellor of Travancore University ? Ans : Sir. C.P.Ramaswami Ayyar |
08.
|
Who was the first speaker of Kerala legislative ? Ans : R.Sankaranarayanan Thambi |
09.
|
Who was the first deputy speaker of Kerala legislative ? Ans : K.O.Ishabhai |
10.
|
Who was the first Pro term speaker of Kerala legislative ? Ans : Rosamma Ponnus |
11.
|
First women governor of Kerala ? Ans : Jyoty Venkitachalam |
12.
|
Second women Governor of Kerala ? Ans : Ram Dulhari Sinha |
13.
|
The first Malayalee who got the Padmavibhushan ? Ans : V.K.Krishnamenon |
14.
|
The first Malayalee who got the Padmabhushan ? Ans : Vallathol Narayana Menon |
15.
|
Second Chief Minister of Kerala ? Ans : R.Sankar |
16.
|
“Vayalvarathu Veedu” is the resident of which cultural leader ? Ans : Sree Narayana Guru |
17.
|
Who was known as “” Cristava Kalidasan” ? Ans : Kattakayathil Cheriyan Mappla |
18.
|
The only Kerala women in Union Ministry ? Ans : Lakshmi.N.Menon |
19.
|
First chairman of Kerala Sahitya Academy ? Ans : Sardar K.M.Panicker |
20.
|
First indian ambassador to China ? Ans : Sardar K.M.Panicker |
Monday, 16 January 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment