01.
|
Father of Civil Aviation of India ? Ans : R.J.D.Tata |
02.
|
The first Deputy Chairman of planning commission ? Ans : Gulsarilal Nunda |
03.
|
Who is considered to the architect of the Indian Constitution ? Ans : Dr.B.R.Ambedhkar |
04.
|
First Chairman of UGC ? Ans : Shanti Swaroop Bhatnagar |
05.
|
First arch dam in India ? Ans : Idukki |
06.
|
The first European to invade India ? Ans : Alexander |
07.
|
What percentage of the global area is occupied by India ? Ans : 0.57 |
08.
|
The largest mountain range in India ? Ans : Himalaya |
09.
|
The first Indian state to launch sports lottery ? Ans : Kerala |
10.
|
San Jose mine is located in ? Ans : Chile |
11.
|
Iravathy the river is in which country ? Ans : Myanmar |
12.
|
Abyssinia is the former name of which country ? Ans : Ethiopia |
13.
|
Peace Palace is situated in ? Ans : Hague |
14.
|
Which is the road less city of Europe ? Ans : Venice |
15.
|
The national emblem of Spain ? Ans : Eagle |
16.
|
The founder of KODAK Company ? Ans : Eastman |
17.
|
Where is The 'Cape of Good Hope' is located ? Ans : South Africa |
18.
|
The world's largest car manufacturing company ? Ans : Toyota Motors, JAPAN |
19.
|
Coal is also known as ? Ans : Black Diamond |
20.
|
The largest oil producing nation in Africa ? Ans : Nigeria |
Sunday, 11 December 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment