01.
|
A substance which can act as both as acid and base is known as ? Ans : Amphoteric |
02.
|
An enzyme is chemically ? Ans : Protein |
03.
|
At high altitude water boils at ?
|
04.
|
Automobile pollution is due to ? Ans : Carbon Monoxide and Carbone Dioxide |
05.
|
Boiling water is an example of ? Ans : Physical Change |
06.
|
Crude petroleum is converted into petrol through a process called ? Ans : Fractional Distillation |
07.
|
Heating in the absence of air is called ? Ans : Calcination |
08.
|
How many atomic orbits are known ? Ans : 4 – S,P,D and F |
09.
|
In dry cell which metal is used for making negative pole ? Ans : Silver |
10.
|
Led pencil contain ? Ans : Graphite |
11.
|
Most hazardous metal pollutant of the automobile exhaust ? Ans : Lead |
12.
|
Plastic dissolves in ? Ans : Chloroform |
13.
|
Raman effects is used in the study of ? Ans : Molecular Structure |
14.
|
Rayon is made from ? Ans : Cellulose |
15.
|
Rubber dissolves in ? Ans : Benzene |
16.
|
Temporary hardness of water is caused by the presents of ? Ans : Bicarbonates |
17.
|
The carbohydrate which insoluble in water ? Ans : Starch |
18.
|
The efficiency of fuel is expressed in ? Ans : Calorific Value |
19.
|
The electrode that is connected to the positive pole of the battery is called ? Ans : Anode |
20.
|
The fuse made is made of ? Ans : 63% Tin and 37% Lead |
Sunday, 29 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment