01.
|
Srisailam Sanctuary, Manjira Wildlife Sanctuary, Nagarjunasagar Wildlife Sanctuaries are in which state ? Ans : Andhra Pradesh |
02.
|
Hoollongapar Gibbon Sanctuary is in ? Ans : Assam – Established in 1997 |
03.
|
Sasangir Wildlife Sanctuary and Wild Ass Wildlife Sanctuary are in which state ? Ans : Gujarat |
04.
|
Wild Ass Wild Life Sanctuary is in ? Ans : Gujarat - Established in 1973 |
05.
|
Kutch Desert Sanctuary is in ? Ans : Gujarat - Established in 1986 |
06.
|
Sultanpur Bird Sanctuary bird sanctuary is located in ? Ans : Haryana |
07.
|
B.R Hills Wildlife Sanctuary, Dandeli Wildlife Sanctuary, Ranganathittu Wildlife Sanctuary are in which state ? Ans : Karnataka |
08.
|
The Bandipur Wild Life Sanctuary is in ? Ans : Karnataka |
09.
|
Karera Wildlife Sanctuary is located in ? Ans : Madhya Pradesh |
10.
|
Sanjay Gandhi Wildlife Sanctuary is in ? Ans : Maharashtra |
11
|
Great Indian Bustard Bird Sanctuary is in ? Ans : Maharashtra - Established in 1979 |
12.
|
Corbett National Park is situated in which district of Uttarakhand ? Ans : Nainital |
13.
|
Bhitarkanika Sanctuary is located in ? Ans : Orissa |
14.
|
Chilka Lake Bird Sanctuary is located in ? Ans : Orissa |
15.
|
Barsey Rhododendron Sanctuary, Singba Rhododendron Sanctuary are located in which state ? Ans : Sikkim |
16.
|
Kyongnosla Alpine Sanctuary is in which state ? Ans : Sikkim |
17.
|
Mudumalai Sanctuary is in which state ? Ans : Tamil Nadu |
18.
|
astinapur Sanctuary, Kishanpur Sanctuary, National Chambal Sanctuary are located in ? Ans : Uttar Pradesh |
19.
|
Assan Barrage Bird Sanctuary is in which Indian state ? Ans : Uttarakhand |
20.
|
Satkosia Basipalli Sanctuary is in which Indian state ? Ans : West Bengal |
Monday, 30 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment