01.
|
A person who makes and subscribes an affidavit ? Ans : Affiant |
02.
|
The chairperson of National Human Right Commission shall be ? Ans : Retd. Chief Justice of India |
03.
|
The Chief Executive of a municipality ? Ans : Chairman or Chair Person |
04.
|
The exponents of Indian Penal Code ? Ans : Indian Law Commission |
05.
|
The power to summon the Parliament is vested in ? Ans : The President of India |
06.
|
The President can resign before the expiry of his term by addressing his resignation to ? Ans : The Vice President of India |
07.
|
The Prime Minster of India primarily responsible to ? Ans : The Lok Sabha |
08.
|
The state of India deserve their powers from ? Ans : The constitution of India |
09.
|
Which is called the “Watch Dog” of our constitution ? Ans : The Judiciary |
10.
|
Which is regarded as the guardian of the Constitution of India ? Ans : The Supreme Court of India |
11.
|
Which one is issued by the court in case of illegal detention of a person ? Ans : Habeas Corpus |
12.
|
Who act as the guardian of constitution ? Ans : The Supreme Court of India |
13.
|
Who decides whether a bill is Money or not ? Ans : The Speaker |
14.
|
Who is legally authorized to declare war or conclude peace ? Ans : The President of India |
15.
|
Who is the ex-officio Chairman of the Rajya Sabha ? Ans : The Vice President of India |
Tuesday, 10 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment