01.
|
Bhagwan Mahavir Sanctuary is located in ? Ans : Goa - Established in 1967 |
02.
|
Changthang wildlife sanctuaries is in which state ? Ans : Jammu & Kashmir - Established in 1987 |
03.
|
Chinnar Wild Life Sanctuary is located in ? Ans : Kerala - Established in 1984 |
04.
|
Dibang Valley is located in ? Ans : Arunachal Pradesh |
05.
|
Gumti Wild Life Sanctuary is located in ? Ans : Tripura - Established in 1988 |
06.
|
Gundlabrahmeswaram wildlife sanctuaries is located in ? Ans : Andhra Pradesh |
07.
|
Kaimur wildlife sanctuaries is located in ? Ans : Bihar - Established in 1978 |
08.
|
Karlapat Sanctuary is located in ? Ans : Orissa - Established in 1992 |
09.
|
Kateraniaghat Wild Life Sanctuary is located in ? Ans : Uttar Pradesh - Established in 1976 |
10.
|
Kedarnath Wild Life Sanctuary is located in ? Ans : Uttar Pradesh - Established in 1972 |
11.
|
Kuno – Palpur Wild Life Sanctuary is located in ? Ans : Madhya Pradesh |
12.
|
Nakti Dam is located in ? Ans : Bihar - Established in 1985 |
13.
|
Nelapattu is in which Indian state ? Ans : Andhra Pradesh - Established in 1972 |
14.
|
Neyyar Wild Life Sanctuary is located in ? Ans : Kerala - Established in 1958 |
15.
|
Noradehi wildlife sanctuaries is located in ? Ans : Madhya Pradesh - Established in 1975 |
16.
|
Peechi-Vazhachal Wildlife Sanctuary is located in ? Ans : Kerala - Established in 1958 |
17.
|
Pocharam Sanctuary is located in ? Ans : Andhra Pradesh - Established in 1952 |
18.
|
Sathyamangalam wildlife sanctuaries is located in ? Ans : Tamil Nadu - Established in 2008 |
19.
|
Sawai Mansingh Wild Life Sanctuary is located in ? Ans : Rajasthan - Established in 1984 |
20.
|
Udanti Wild Buffalo Sanctuary is located in ? Ans : Madhya Pradesh - Established in 1983 |
Wednesday, 1 August 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment