01.
|
Ferrous Sulphate crystals are also known as ? Ans : Green Vitriol |
02.
|
Galena is the ore of ? Ans : Lead |
03.
|
In a dry cell which are act as electrodes ? Ans : Zinc and Carbon |
04.
|
Iron coated with tin is called ? Ans : Tin plate |
05.
|
Malachite is the mineral of which metal ? Ans : Copper |
06.
|
Man-made elements are commonly known as ? Ans : Transuranic |
07.
|
Mendeleev’s periodic table is based on ? Ans : Atomic Weight |
08.
|
Pewter is an alloy of ? Ans : Tin, Lead |
09.
|
Rat poison is ? Ans : Zinc Phosphide |
10.
|
Rutile is the ore of ? Ans : Titanium |
11.
|
Sulphide ores are purified by which process ? Ans : Froth Hoatation |
12.
|
The atmosphere mainly consists of ? Ans : Nitrogen |
13.
|
The element which extracted from monazite sand is known as ? Ans : Thorium |
14.
|
The elements which lose electrons in chemical reaction are called ? Ans : Metals |
15.
|
The most plentiful mineral is known as ? Ans : Felspar |
16.
|
Water freezes at which degree Fahrenheit ? Ans : 32 |
17.
|
Water gas is a mixture of carbon monoxide and ? Ans : Hydrogen |
18.
|
When iron rests, its weight is ? Ans : Increases |
19.
|
Which alloy is used to make the parts of aircraft ? Ans : Duralumin |
20.
|
Which are chemicals that can be applied to living tissues to destroy microorganism ? Ans : Antiseptics |
Thursday, 28 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment