01.
|
Which are the chemicals used to bring down body temperature ? Ans : Antipyretics |
02.
|
Which chemical is known as Hypo ? Ans : Sodium Thio Sulphate |
03.
|
Which chemicals are used as medicine for mental disorderness ? Ans : Tranquilizers |
04.
|
Which element is the most chemically active ? Ans : Fluorine |
05.
|
Which element is used in atomic clocks ? Ans : Cesium |
06.
|
Which element is used to increase the hardness of rubber ? Ans : Sulphur |
07.
|
Which element stored in Kerosene to prevent oxidations ? Ans : Sodium |
08.
|
Which is the most common element in the universe ? Ans : Hydrogen |
09.
|
Which is known as Bathing Salt ? Ans : Sodium Carbonate |
10.
|
Which is known as Dry Ice ? Ans : Solid Carbon dioxide |
11.
|
Which is known as laughing gas ? Ans : Nitrous Oxide |
12.
|
Which is known as the king of metals ? Ans : Gold |
13.
|
Which is known as the lightest metal ? Ans : Lithium |
14.
|
Which is known as wonder metal ? Ans : Titanium |
15.
|
Which is the best conductor of heat and electricity ? Ans : Silver |
16.
|
Which is the central portion of earth ? Ans : Core |
17.
|
Which is the first man made element ? Ans : Technetium |
18.
|
Which is the first metal used by man ? Ans : Copper |
19.
|
Which is the heaviest gaseous element ? Ans : Radon |
20.
|
Which metal is kept in paraffin wax ? Ans : Lithium |
Thursday, 28 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment