01.
|
A difference between a compound and a mixture is that a compound ? Ans : Always has the same composition whereas a mixture does not |
02.
|
Benzene hexachloride (BHC) is used by farmers for ? Ans : Killing harmful insects |
03.
|
Carbone dating was discovered by ? Ans : Willers Frank Liby |
04.
|
Common refrigerant used in fridges and cold storages ? Ans : Freon |
05.
|
Molasses are a ? Ans : By-product of sugar industry |
06.
|
Soap making process is called ? Ans : Saponification |
07.
|
The gas which used in ice plant ? Ans : Ammonia |
08.
|
The main constituent of dynamite ? Ans : TNT |
09.
|
The speed of sound is maximum in ? Ans : Solid (Steel) |
10.
|
Which acid is known as sweetest acid ? Ans : Sucronic acid |
11.
|
Which chemical is used for purifying water ? Ans : Potash Alam |
12.
|
Which is the best conductor of electricity ? Ans : Silver |
13.
|
Which is the first artificial fiber made by man ? Ans : Rayon |
14.
|
Which is the first known super conductor ? Ans : Mercury |
15.
|
Which is the metal in present in Insulin ? Ans : Zinc |
16.
|
Which is the most elastic substance ? Ans : Steel |
17.
|
Which is used as a moderator in atomic reactor ? Ans : Graphite |
18.
|
Which is used as a preservative of food articles ? Ans : Sodium Benzoate |
19.
|
Which metal used in storage battery ? Ans : Zinc |
20.
|
Who was the profounder of “Big Bang Theory” ? Ans : Gamow |
Saturday, 9 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment