01.
|
The first woman got Asoka Chakra ? Ans : Kamlesh Kumari |
02.
|
The first woman governor of an Indian State ? Ans : Sarojini Naidu |
03.
|
The first woman holder of Asoka Chakra ? Ans : Niraj Bhanot |
04.
|
The first woman honoured with Rajiv Gandhi Khel Retna ? Ans : Meri Kom |
05.
|
The first woman IAS officer of independent India ? Ans : Isha Basant Joshi |
06.
|
The first woman IPS officer ? Ans : Kiran Bedi |
07.
|
The first woman jet commander ? Ans : Saudamini Deshmukh |
08.
|
The first woman joined in the Indian army ? Ans : Priya Jhingan |
09.
|
The first woman judge in Supreme Court Justice ? Ans : Fathima Beevi |
10.
|
The first woman lead the Indian team in Olympics ? Ans : Shiny Wilson |
11
|
The first woman lieutenant General ? Ans : Punith Arora |
12.
|
The first woman Loksabha speaker ? Ans : Meira Kumar |
13.
|
The first woman mayor in India ? Ans : Thara Cheriyan |
14.
|
The first woman photo journalist ? Ans : Homi Vyarawala |
15.
|
The first woman pilot ? Ans : Monica Seth (1998) |
16.
|
The first woman project director of DRDO’s Agni II Project ? Ans : Tessy Thomas |
17.
|
The first woman receiver of Bharat Ratna ? Ans : Mrs. Indira Gandhi |
18.
|
The first woman receiver of Nobel Prize ? Ans : Mother Theresa |
19.
|
The first woman ruler of Venad ? Ans : Umayamma Rani |
20.
|
The first woman speaker of state assembly ? Ans : Shanno Devi |
Friday, 18 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment