01.
|
Ancient name of “River Periyar” ? Ans : Choorni |
02.
|
First college in Kerala ? Ans : C.M.S College Kottayam |
03.
|
First newspaper in Malayalam ? Ans : Rajya Samacharam |
04.
|
First political drama in Malayalam ? Ans : Pattabakki |
05.
|
First private channel in Kerala ? Ans : Asianet |
06.
|
First ship built in Cochin Shipyard ? Ans : Rani Padmini |
07.
|
Longest National Highway in Kerala ? Ans : NH 17 |
08.
|
National anthem of Thiruvithamkoor ? Ans : Vancheesa Mangalam |
09.
|
Shortest National Highway in Kerala ? Ans : NH 17a |
10.
|
The allegation which led to the dismissal of the first E.M.S ministry ? Ans : Vimochana Samaram |
11.
|
The Christian art associated with weaponry ? Ans : Chavittunatakam |
12.
|
The district which have maximum number of coir factories ? Ans : Alappuzha |
13.
|
The first Circus Company in Kerala ? Ans : Malabar Grand Circus |
14.
|
The mostly widely circulated Malayalam daily newspaper is ? Ans : Malayala Manorama |
15.
|
Total number of National Highways in Kerala ? Ans : 8 |
16.
|
Total number of rivers in Kerala ? Ans : 44 |
17.
|
What is Janasree ? Ans : Microfinance of INC |
18.
|
Which is known as Green Gold ? Ans : Bamboo |
19.
|
Which is the free open software developed by KSEB for billing ? Ans : ORUMA (Open Resource and Utility Management Application) |
20.
|
Which temple is known as Guruvayoor of south Kerala ? Ans : Ambalappuzha Temple |
Saturday, 5 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment