01.
|
“Ayurdalam” a complete meditation program was started in ? Ans : Kuthali - Kozhikode |
02.
|
In Kerala oranges are grown in ? Ans : Nelliyampathy |
03.
|
In Kerala Tobacco mostly cultivated in ? Ans : Kasaragod |
04.
|
India’s first community reserve ? Ans : Kadalundi – Kozhikode and Vallikkunnu – Malappuram |
05.
|
The biggest private sector hydroelectric project in Kerala ? Ans : Kuthungal - Rajakkttu Panchayath |
06.
|
The private sector hydroelectric projects in Kerala ? Ans : Maniyar – Pathanamthitta and Kuthungal – Idukki |
07.
|
The first DNA barcoding Centre in India ? Ans : Puthenthoppu – Thiruvananthapuram |
08.
|
The first internet gateway in Kerala ? Ans : Kochi |
09.
|
The first labor bank in Kerala ? Ans : Akathethara – Palakkad – 2008 |
10.
|
The first mosque in Kerala ? Ans : Cheraman Juma Masjid – Kodungaloor |
11.
|
The first Post Office in Kerala ? Ans : Alappuzha |
12.
|
The first Synagogue in Kerala ? Ans : Kodungaloor |
13.
|
The hydroelectric projects are in Kerala, Which completed the help of China ? Ans : Urumi I and II – Kodanchery Panchayath – Kozhikode |
14.
|
The old name of Sultan Battery ? Ans : Ganapathypattam |
15.
|
The only cantonment in Kerala ? Ans : Kannur |
16.
|
The only Elephant Training Centre in Kerala ? Ans : Kodanadu – Ernakulam |
17.
|
Wagon Tragedy Hall was in ? Ans : Thirur |
18.
|
Where was Kerala History Museum ? Ans : Edappally |
19.
|
Which place in Kerala is known as little Mecca ? Ans : Ponnani |
20.
|
Which place is known as Kashi of Kerala ? Ans : Varkala |
Thursday, 3 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment