01.
|
Director of Chemmeen ? Ans : Ramu Karyattu |
02.
|
Father of Indian Cinema ? Ans : Dada Sahib Phalke |
03.
|
First film directed by Aravindan ? Ans : Uthrayanam |
04.
|
First film show in India ? Ans : 1896 Mumbai Watson Hotel |
05.
|
First Malayalam Movie ? Ans : Vigathakumaran (1928) |
06.
|
The real name of Dada Sahib Phalke ? Ans : Dandi Raj Phalke |
07.
|
The real name of Rajni Kanth ? Ans : Shivaji Rao Gaikwad |
08.
|
The sound engineer who to win an Oscar ? Ans : Resul Pookutty for Slumdog Millionaire, 22 February 2009 |
09.
|
Who got the J.C Daniel award 2010 ? Ans : Navoda Appachan |
10.
|
Who is the first Malayalam actor got Bharath Award ? Ans : P.J.Antony |
11.
|
Who was known as first women of Indian Cinema ? Ans : Nargis Dutt |
12.
|
Who was known as Lady of Indian Cinema ? Ans : Devika Rani Rorich |
13.
|
Who was the director of Alam Ara ? Ans : Ardeshir Irani |
14.
|
Who was the director of first film Pundalik ? Ans : Dada Sahib Thorne |
15.
|
Who was the director of first sound film Alam Ara ? Ans : Ardeshir Irani , 1931 |
16.
|
Who was the director of Jeevitha Nouka ? Ans : Thikrushi Sukumaran Nair |
17.
|
Who was the director of Sholay ? Ans : Remesh Sippy |
18.
|
Who was the first film actress in India ? Ans : Zubeida |
19.
|
Who was the first Indian got Oscar for Lifetime ? Ans : Satyajit Ray |
20.
|
Who was the producer of Keechaka Vadham ? Ans : Ranga Swami Muthaliyar |
Wednesday, 23 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment