01.
|
Sex ratio of Kerala ? Ans : 1058:1000 |
02.
|
Which Chinese traveler visited Kerala in 1409 ? Ans : Mahuven |
03.
|
The number of river in Kerala which have the length of more than 100 kilometer ? Ans : 4 |
04.
|
Which spice is called “Yavanapriya” ? Ans : Pepper |
05.
|
Kollam era begin in ? Ans : A.D.825 |
06.
|
Number of Rajyasabha seat in Kerala ? Ans : 9 |
07.
|
Number of Loksabha seat in Kerala ? Ans : 20 |
08.
|
The first book with tell about Kerala ? Ans : Aithareya Aaranyakam |
09.
|
Resident of Opposition leader of Kerala ? Ans : Cantonment House |
10.
|
Resident of Kerala Speaker ? Ans : Neethy |
11.
|
How many police districts in Kerala ? Ans : 17 |
12.
|
Old name of Brehmos Aerospace ? Ans : Kerala High-tech Industries |
13.
|
Autobiography of Malayatoor ? Ans : Service Story |
14.
|
Fort Manual was built by ? Ans : Portuguese |
15.
|
Bolgatty Palace was built by ? Ans : Dutch |
16.
|
Largest fort in Kerala ? Ans : Fort Pallippuram |
17.
|
In Kerala which studio under the state government ? Ans : Chintranjali |
18.
|
First Malayalam audio novel ? Ans : Ethanu ente peru (Sakkaria) |
19.
|
First national park in Kerala ? Ans : Eravikukam |
20.
|
First butterfly park in Kerala ? Ans : Thenmala (Asia’s first) |
Friday, 13 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment