01.
|
The venue of the first Commonwealth Game ? Ans : Hamilton, Canada (1930) |
02.
|
First Wimbledon (men) was started in ? Ans : 1877 |
03.
|
How much distance to be covered in Marathon Race ? Ans : 26 mile 385 yards |
04.
|
First Asian game was held at ? Ans : New Delhi |
05.
|
In which country Wimbledon played ? Ans : England |
06.
|
Who win most number of Tennis Grand Slams ? Ans : Roger Federer (Switzerland) |
07.
|
The Davis Cup was started in ? Ans : 1900 |
08.
|
Which is the oldest sports in the world ? Ans : Polo |
09.
|
The distance of the marathon Race is ? Ans : 25 miles 385 yards |
10.
|
The name given to the rider in Horse racing is ? Ans : Jockey |
11.
|
Who was famous as the “Black Perl” ? Ans : Jesse Owens |
12.
|
Who is the first Indian Grandmaster in chess ? Ans : Viswanathan Anand |
13.
|
Who was the first official World Chess Champion ? Ans : Wilhelm Steinitz |
14.
|
Biggest participant sports in the world ? Ans : Fishing |
15.
|
When was tennis introduced in the Asian Games ? Ans : 1958 (Tokyo) |
16.
|
Who win the first in the Paris Diamond League ? Ans : Usain Bolt |
17.
|
Which sports was played on the surface of moon ? Ans : Golf |
18.
|
Who is known as “Black Pearl” ? Ans : Pele |
19.
|
Who was known as Ebony Antelope ? Ans : Jesse Owen |
20.
|
Biggest football Stadium in the world ? Ans : Marakana - Brazil |
Friday, 13 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment