01.
|
India’s short range surface to surface air missile ? Ans : Trissul – Range 9 Km |
02.
|
India’s short range surface to surface range missile serious ? Ans : Agni |
03.
|
Indigenously built hydrographic survey ship of Indian Navy ? Ans : Darshak |
04.
|
Indigenously built unmanned air vehicle of India ? Ans : Nishant |
05.
|
Mirage 2000 brought from France and renamed as ? Ans : Vajra |
06.
|
Nuclear capable long range missile of India ? Ans : Dhanush |
07.
|
Second indigenously built submarine of India ? Ans : INS Shaukal |
08.
|
The aircraft carrier Admiral Gorshkov will renamed in to ? Ans : INS Vikramaditya |
09.
|
The first indigenously built missile inducted to Indian Army ? Ans : Prithvi |
10.
|
The most sophisticated Indian Oceanography Research Vehicle ? Ans : Sagar Nidhi |
11.
|
The newly inducted T – 90 tank ? Ans : Bhishma |
12.
|
The nick name of Unmanned Aerial Vehicle (UAV) of Indian Navy ? Ans : Frontier Formidable |
13.
|
Which aircraft is known as “Bahdoor” in indian air force ? Ans : Mig-27 |
14.
|
Which aircraft is known as “BAZZ” in indian air force ? Ans : Mig-29 |
15.
|
Which is known as “Gajraj” in Indian Air force ? Ans : IL-76MD |
16.
|
Which is known as fastest missile in the world ? Ans : Brahmos |
17.
|
Which is the missile, ship to shore version test fired by India ? Ans : Brahmos |
18.
|
Which is the nuclear capable surface to surface missile test fired by India ? Ans : Agni - II |
19.
|
Which is the pilotless target aircraft designed and developed by India ? Ans : Lakshya |
20.
|
Which squadron of Unmanned Aerial Vehicles was recently commissioned by Indian Navy ? Ans : INAS 343 – Porbandar |
Wednesday, 4 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment