01.
|
Father of “Internet” ? Ans : Glen Reckort |
02.
|
Father of “C” ? Ans : Tennis Riche |
03.
|
The father of Pakistan ? Ans : Muhammad Ali Jinnah |
04.
|
The father of Bangladesh ? Ans : Mujibul Rehman |
05.
|
The father of Homeopathy ? Ans : Samuel Hahnemann |
06.
|
The father of Medicine ? Ans : Hippocrates |
07.
|
The father of Micro Biology ? Ans : Louis Pasteur |
08.
|
The father of Chemistry ? Ans : Robert Boil |
09.
|
The father of Modern Chemistry ? Ans : Lavotcier |
10.
|
The father of Modern Indian Chemical Industry ? Ans : Prabhulla Chandra Ray |
11.
|
The father of Political Science ? Ans : Aristotle |
12.
|
The father of History ? Ans : Herodotus |
13.
|
The father of modern history ? Ans : Reopold Vonronke |
14.
|
The father of Economics ? Ans : Adam Smith |
15.
|
The father of Indian Economics ? Ans : Dada Bhai Navaroji |
16.
|
The father of Indian Political Science ? Ans : Dada Bhai Navaroji |
17.
|
The father of Indian Space Science ? Ans : Vikram Sarabhai |
18.
|
The father of Space Science ? Ans : Siolkovaki |
19.
|
The father of Nuclear Science ? Ans : Ruther Ford |
20.
|
The father of Modern Atomic Theory ? Ans : John Dalton |
Tuesday, 3 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment