01.
|
Who was the first Captain of Indian Cricket Team ? Ans : C.K.Naidu |
02.
|
Sachin played his first One day international against which Country ? Ans : Pakistan on 18 December 1989 |
03.
|
Where did India play its 1st one day international match ? Ans : Headingley on 13/07/1974, India lost the match by four wickets |
04.
|
“One More Over is a book” written by ? Ans : E.A.S.Prasanna |
05.
|
The Captain who lead India to her first test victory ? Ans : Vijay Hazare |
06.
|
Who was the 1st ODI captain for India ? Ans : Ajit Wadekar |
07.
|
Which Indian cricketer is known as "Brown Bradman" ? Ans : Sunil Gavaskar |
08.
|
Where is “Chepauk Ground” situated ? Ans : Chennai |
09.
|
Who was the first Indian to take 16 wickets in a single test match ? Ans : Narendra Hirwani |
10.
|
Where did the 1st ODI match was played in India ? Ans : Ahmedabad |
11.
|
Who is the first Indian Batsman to cross 10000 runs in Tests ? Ans : Sunil Gavaskar |
12.
|
Who was the first batsman to score three centuries at Lord’s ? Ans : Dilip Vengsarkar |
13.
|
Who was the first captain of Indian Test team ? Ans : C. K. Nayudu |
14.
|
The only team to be dismissed twice in a single day of test match ? Ans : India |
15.
|
Who was the captain of the Under-19 Cricket team who won the World Cup in March-2008 ? Ans : Virat Kohli |
16.
|
Who was the first Indian batsman to hit a century on debut against England in England ? Ans : Abbas Ali Baig |
17.
|
Yuvraj Singh smashed whom for six sixes in the first Twenty20 world championship ? Ans : Stuart Broad |
18.
|
What is the middle name of Sourav Ganguly ? Ans : Chandidas |
19.
|
Which English player smashed Yuvraj Singh for 5 sixes in an over in the one day tournament held in England ? Ans : Dimitri Mascarenhas |
20.
|
The first Indian batsman to bat on all five days of a Test ? Ans : M.L.Jaisimha |
Monday, 12 September 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment