01. |
The real name of Muhammad Bin Tughlaq ? Answer : Jauna Khan
|
Answer |
|
02. |
What is the official language of Delhi Sultanate ? Answer : Persian
|
Answer |
|
03. |
Which sultan introduce the token currency system in 1330 ? Answer : Muhammad Bin Tughlaq
|
|
Answer |
04. |
Which was the first Afghan Dynasty of India ? Answer : Lodhi’s |
|
Answer |
05. |
Who called Muhammad Bin Tughlaq an Illustrated Idealist ? Answer : Ibn Battuta
|
|
Answer |
06. |
Who shifted the capital of sultanate to Agra from Delhi ? Answer : Sikhandar Lodhi
|
|
Answer |
07. |
Who was the founder of Lodhi Dynasty ? Answer : Bahlol Lodhi in 1451
|
|
Answer |
08. |
Who was the founder of Tughlaq Dynasty ? Answer : Ghiazuddin Tughlaq
|
|
Answer |
09. |
Who was the last sultan of Delhi Sultanate ? Answer : Ibrahim Lodhi
|
|
Answer |
10. |
Who Was the last sultan of Sayyid Dynasty ? Answer : Shah Alam
|
|
Answer |
Wednesday, 31 July 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment