01.
|
Who was known as the father of Indian Cricket ? Ans : Renjith Sighji |
02.
|
First batsman who score 50 centuries in Test Cricket ? Ans : Sachin Tendulkar |
03.
|
The cricketer to score 100 centuries in Test and ODIs combined ? Ans : Sachin Tendulkar |
04.
|
The first batsman to complete 10,000 runs in ODI cricket ? Ans : Sachin Tendulkar |
05.
|
The first batsman to complete 10,000 runs in Test cricket ? Ans : Sunil Gavaskar |
06.
|
The first bowler in the world to get 300 wickets in Test Cricket ? Ans : Frank Tyson |
07.
|
The first Indian Cricketer who scored a triple century ? Ans : Virender Sehwag, 309 against Pakistan in Multan in 2004 |
08.
|
The first Indian to score an ODI century was ? Ans : Kapil Dev, 175 not out _ Against Zimbabwe in the1983 Cricket World Cup |
09.
|
The first Indian to score an ODI double century is ? Ans : Sachin Tendulkar, 200 not out _ Against South Africa at Gwalior, February 24, 2010 |
10.
|
The first ODI cricket hat-trick ? Ans : Chetan Sharma in Reliance World Cup against New Zealand in 1987 |
11.
|
The first one day cricket captain of India ? Ans : S. Venkataraghavan |
12.
|
The first test cricket captain of India ? Ans : C. K. Naidu - 1932 tour of England |
13.
|
Which cricketers hold the world record of maximum number of sixes in Test Cricket ? Ans : Chris Cairns |
14.
|
Who was scored double century in one day cricket ? Ans : Sachin Tendulkar |
15.
|
Who was the caption of India, when India won the test cricket ? Ans : Vijay Hassare |
16.
|
Who was the first cricketer to complete 300 one day international ? Ans : Wasim Akram |
17.
|
Who was the first forging cricket coach of Indian Cricket team ? Ans : John Rites |
18.
|
Who was the first hatric wicket taker of India ? Ans : Chetan Sharma |
19.
|
Who was the first Indian bowler to take all 10 wickets in an innings ? Ans : Anil Kumble |
20.
|
Who was the first Indian scored century in test cricket ? Ans : Lala Amaranth |
Friday, 6 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment