01.
|
Instant Mani order System was introduced in Kerala ? Ans : Kochi 2007 |
02.
|
Pazhassi Museum is at ? Ans : Kozhikode |
03.
|
The “Silent Valley ” National Park is in which district ? Ans : Palakkad |
04.
|
The district to achieve tobacco free ? Ans : Kottayam - Kerala, 27 September 2008 |
05.
|
The first Diesel Power Plant in Kerala ? Ans : Brahmapuram |
06.
|
Veluthambpy Study Centre is at ? Ans : Mannady - Pathanamthitta |
07.
|
Vrindavan of Kerala ? Ans : Malampuzha |
08.
|
Where is Dolphin point in Kerala ? Ans : Kozhikode |
09.
|
Which district to be polio-free ? Ans : Pathanamthitta - Kerala |
10.
|
Which Kerala district to achieve 100% literacy rate and lowest population growth rate ? Ans : Pathanamthitta |
11.
|
Which place was known as “Valluvandu” in ancient Kerala ? Ans : Palakkad |
12.
|
The Borstal School under the jail department is at ? Ans : Thrikkakkara |
13.
|
The first women police station in India was started at ? Ans : Kozhikode |
14.
|
The district with no Railway Lines ? Ans : Idukki and Wayanad |
15.
|
Which is the smallest Taluk in Kerala ? Ans : North Paravoor – Ernakulam |
16.
|
Which is the northern most legislative constituency ? Ans : Manjeswaram |
17.
|
Which is the southernmost legislative constituency ? Ans : Parassala |
18.
|
Which village in Kerala has been declared to be Alcohol free village ? Ans : Kakkadampoyyil - Kozhikode |
19.
|
Which is the first total tribal Grama Panchayat of Kerala ? Ans : Idamalkkudy |
20.
|
In which district Black soil found ? Ans : Palakkad |
Friday, 29 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment