01.
|
Cheraman Juma Masjid Kodungallur was built in ? Ans : 629 – 630 |
02.
|
Channar Rebellion was in ? Ans : 1822 |
03.
|
In which year Swathi Thirunal died ? Ans : 1847 |
04.
|
Malayala Monorama established in ? Ans : 1888 |
05.
|
Malayali Memorial Agitation ? Ans : 1891 |
06.
|
Ezhava Memorial Agitation ? Ans : 1896 |
07.
|
In which year construction of “Mullaperiyar Dam” was finished ? Ans : 1895 |
08.
|
Mappila Rebellion ? Ans : 1921 |
09.
|
Wagon Tragedy ? Ans : 1921 November 10 |
10.
|
Vaikom Sathyagraha ? Ans : 1924 |
11.
|
Guruvayur Sathyagraha ? Ans : 1931 |
12.
|
Nivarthana Agitation ? Ans : 1932 |
13.
|
In which year Thavancore University was established ? Ans : 1937 |
14.
|
The first talkie filim “Balan” was released in the year ? Ans : 1938 |
15.
|
The first hydroelectric project Pallivassal was established in ? Ans : 1940 |
16.
|
Kayyor Rebellion ? Ans : 1941 |
17.
|
In which year “Desabhimani” newspaper was stared ? Ans : 1942 |
18.
|
In which year Thiru-Kochi was formed ? Ans : 1949 July 1 |
19.
|
Kerala State Re – Organisation Act ? Ans : 1956 November 1 |
20.
|
In which year Kerala State Electricity Board was formed ? Ans : 1957 |
Wednesday, 13 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment