01.
|
The founder of "Sadhu Jana Paripalana Sangam" ? Ans : Ayyankali |
02.
|
The founder of "Sahodara Sangham ? Ans : Sahodaran Ayyappan |
03.
|
The founder of Ahemediya Movement ? Ans : Mirza Ghulam Ahmed |
04.
|
The founder of Aligarh Movement ? Ans : Sir Syed Ahmed Khan |
05.
|
The founder of Aligarh Muslim University ? Ans : Sir Syed Ahmed Khan |
06.
|
The founder of Amnesty International ? Ans : Peter Berenson |
07.
|
The founder of Anishilan Samiti ? Ans : P. Mitra |
08.
|
The founder of Banaras Hindu University ? Ans : Madan Mohan Malavya |
09.
|
The founder of Bhoodhan Movement ? Ans : Vinobha Bhave |
10.
|
The founder of Darpan ? Ans : Bal Shastri Jambedkar |
11.
|
The founder of Ghadar Party ? Ans : Lala Hardayal |
12.
|
The founder of Home Rule League ? Ans : Annie Besant |
13.
|
The founder of Indian National Army ? Ans : Subhash Chandra Bose |
14.
|
The founder of Mitra Mela ? Ans : V. D. Savarkar |
15.
|
The founder of Ramakrishna Mission ? Ans : Swami Vivekananda |
16.
|
The founder of Red Shirt ? Ans : Khan Abdul Ghaffar Khan |
17.
|
The founder of Sarvodaya Movement ? Ans : Jayaprakash Narayan |
18.
|
The founder of Satya Shadhak Samaj ? Ans : Govind Rao Phule |
19.
|
The founder of Servants of India Society ? Ans : Gopala Krishna Gokhale |
20.
|
The founder of Shuddhi Movement ? Ans : Dayananda Saraswathy |
Friday, 15 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment