01.
|
Father of Anatomy ? Ans : George Kovier |
02.
|
Father of calculations ? Ans : Newton |
03.
|
Father of Gene Therapy ? Ans : Anderson |
04.
|
Father of homeopathy ? Ans : Samuvan Haneman |
05.
|
Father of Indian Archaeology ? Ans : Alexander Cunningham |
06.
|
Father of Indian journalism ? Ans : Chalapathi Rao |
07.
|
Father of Indian Renaissance ? Ans : Rajaram Mohan Ray |
08.
|
Father of iron and steel industry of India ? Ans : J. R. D. Tata |
09.
|
Father of Kerala Renaissance ? Ans : Sreenarayana Guru |
10.
|
Father of Mathematics ? Ans : Pythagoras |
11.
|
Father of modern Math’s ? Ans : Rene Descartes |
12.
|
Father of Modern Psychology ? Ans : Sigmund Froid |
13.
|
Father of Nano technology ? Ans : Norio Dani Guchi |
14.
|
Father of Nuclear physics ? Ans : Ruther Ford |
15.
|
Father of plant physiology ? Ans : tephen Hales |
16.
|
Father of Plastic surgery ? Ans : Susrutha |
17.
|
Father of super computer ? Ans : Simur Crae |
18.
|
Father of Video Game ? Ans : Ralph Bayar |
19.
|
Father of volleyball ? Ans : William Morgan |
20.
|
Who was known as the father of Ayurveda ? Ans : Atreya Muni |
Friday, 29 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment