01.
|
“Budrol” disease in coconut is caused by ? Ans : Fungi |
02.
|
A process in which solvent passes from an area of lower solute concentration to an area of higher concentration is called ? Ans : Osmosis |
03.
|
Acceleration of the ability to flower, by chilling treatment is known as ? Ans : Vermalization |
04.
|
Age of a tree can be determined by ? Ans : Annual rings |
05.
|
Age of the tree can be calculated by ? Ans : Counting the no. of annual rings |
06.
|
All the Chromosomes except sex chromosomes are called ? Ans : Antagomes |
07.
|
Artificial production of seedless fruits is called ? Ans : Parthenocarpy |
08.
|
Color of flowers and fruits due to ? Ans : Chromo plants |
09.
|
Complete fertilizer must contain ? Ans : NPK |
10.
|
Enzymes are built from ? Ans : Amino acids |
11.
|
Horticulture is concerned with the study of ? Ans : Garden plants |
12.
|
It is somewhat difficult to open and close the doors during the rainy season because of ? Ans : Inabilition |
13.
|
Kashmir and Kulu Valley are famous in the cultivation of ? Ans : Apples |
14.
|
Lamark's idea of use and disuse or organs, inheritance of characters was failed by ? Ans : Heigman |
15.
|
Oldest cultivated fruit ? Ans : Orange |
16.
|
Organisms who synthesize all their substances from inorganic molecules called ? Ans : Antotrophic |
17.
|
Paleontology is concerned with the study of ? Ans : Fossils |
18.
|
Photosynthesis is taking place in the ? Ans : Chloroplants |
19.
|
Plants that grow in desert area ? Ans : Xerophyte |
20.
|
Plants that grow in soil are ? Ans : Halophyte |
Wednesday, 16 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment