01.
|
74th amendment Act is related to ? Ans : Municipal Administration |
02.
|
How many schedules does the constitution of India contains ? Ans : 12 |
03.
|
In which article define the Attorney General of India ? Ans : Article 76 |
04.
|
In which schedule of the constitution Municipal Administration is included ? Ans : 12 |
05.
|
In which schedule of the constitution Panchayath Raj is included ? Ans : 11 |
06.
|
Into law many parts has Indian Constitution been divided ? Ans : 22 |
07.
|
Right to property was dropped from the list of fundamental rights by the ? Ans : 44th amendment |
08.
|
The amendment Act which conferred Statehood for Goa ? Ans : 56th Amendment |
09.
|
The amendment reduced the voting age from 21 to 18 ? Ans : 61th Amendment Act 1989 |
10.
|
The term ‘phase state’ is referred in which part of the constitution ? Ans : The Preamble |
11.
|
The word “Socialist Secular” and “The unity and integrity of nation” were added to the Constitution by ? Ans : 42 Amendment |
12.
|
The word Socialist Secular and Integrity were added to the Preamble of the Constitution in the year ? Ans : 1976 (42th Amendment) |
13.
|
Under which article of the Indian Constitution can the President be impeached ? Ans : Article 61 |
14.
|
Which act enacted by the British had the great impact in the constitution of India ? Ans : Government of India Act 1935 |
15.
|
Which article are deals with election commission ? Ans : Article 324 |
Sunday, 6 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment