01.
|
The founder of Aadi Brahma Samaj ? Ans : Rabindranath Tagore |
02.
|
The founder of Aathmeeya Sabha ? Ans : Raja Ram Mohan Roy |
03.
|
The founder of All Indian Trade Union Congress ? Ans : N. M. Joshi |
04.
|
The founder of Arya Samaj ? Swami Dayananda |
05.
|
The founder of Bharateeya Vidya Bhavan ? Ans : K. M. Munshi |
06.
|
The founder of Brahma Samaj of India ? Ans : Kesav Chandra Sen |
07.
|
The founder of Brahma Samaj ? Ans : Raja Ram Mohan Roy |
08.
|
The founder of Canfed ? Ans : P. N. Panicker |
09.
|
The founder of Deva Samaj ? Ans : Kesav Chandra Sen |
10.
|
The founder of East India Association ? Ans : Dada Bhai Navaroji |
11.
|
The founder of Forward Block ? Ans : Subhash Chandra Bose |
12.
|
The founder of Harijan Seva Sangh ? Ans : M. K. Gandhi |
13.
|
The founder of Home Rules ? Ans : Bal Gangadhar Tilak |
14.
|
The founder of Indian Independence League ? Ans : Rashbihari Ghosh |
15.
|
The founder of Muhammadeeyan Anglo Oriental ? Ans : Sir Sayyed Ahemmed Khan |
16.
|
The founder of Navabharatha Society ? Ans : V.D. Savarkar |
17.
|
The founder of Prardhana Samaj ? Ans : Athma Ram Pandoo Ranj |
18.
|
The founder of Swaraj Party? Ans : Mothilal Nehru |
19.
|
The founder of Swathandratha Party? Ans : Raja Gopalachari |
20.
|
The founder of Theosophical Society ? Ans : Madam Blavatsky, Colonel Aulcoult |
Monday, 28 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment