01.
|
Official name of Australia ? Ans : Commonwealth of Australia |
02.
|
Capital of Australia ? Ans : Canberra |
03.
|
Currency of Australia ? Ans : Australian Dollar |
04.
|
National Anthem ? Ans : Advance Australian fare |
05.
|
Independence Day of Australia ? Ans : 1970 October 10 |
06.
|
An animal bird with 4 legs that lays eggs ? Ans : Platypus |
07.
|
Kalgoorlie is famous for ? Ans : Gold Mining |
08.
|
Lead-Zinc-Silver are mined at ? Ans : Mount Isa Broken Hills |
09.
|
The Aborigines of Australia ? Ans : Bindibus |
10.
|
The Australian temperate grasslands ? Ans : Downs |
11.
|
The Gippsland in famous for ? Ans : Petroleum |
12.
|
The highest uplifted coral island in the world ? Ans : Niue |
13.
|
The largest city of Australia ? Ans : Sydney |
14.
|
The largest lake of Australia ? Ans : Eyre |
15.
|
The Mount Tom price in famous for ? Ans : Iron |
16.
|
The national Animal of Australia ? Ans : Kangaroo |
17.
|
The natural fountains in Australia ? Ans : Great Artesian Wells |
18.
|
The Sheep rearing farms in Australia are called ? Ans : Stations |
19.
|
The southernmost capital city of the world ? Ans : Wellington |
20.
|
The strait between Australia & New Guinea ? Ans : Torres Strait |
21.
|
The strait between Australia and Tasmania ? Ans : Bass Strait |
22.
|
The Strait between North & South Island of New Zealand ? Ans : Cook Strait |
23.
|
Which is the flightless bird of Australia? Ans : Emu |
24.
|
Which is the highest mountain peak in Australia ? Ans : Mount Kosciusko |
25.
|
The Lodge is the offical house of ? Ans : Australian Prime Minister |
Monday, 14 May 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment