01.
|
Largest Hydroelectric Project in Kerala ? Ans : Idukki |
02.
|
Largest Irrigation project in Kerala ? Ans : Kallada |
03.
|
First Tourism village in Kerala ? Ans : Kumbalangi (Ernakulum) |
04.
|
First Eco Tourism Project in India ? Ans : Thenmala (Kollam) |
05.
|
Black soil found in Kerala ? Ans : Chitoor (Palakkad) |
06.
|
What is the area of Vembanad Lake ? Ans : 1512 km |
07.
|
Which is known as Mural Pagoda ? Ans : Padmanabhapuram Palace |
08.
|
Which is known as Mural Temple ? Ans : Padmanabha Swami Temple |
09.
|
Which educational Institution is known as “Dekshin Nalanda” in ancient Kerala ? Ans : Kanthalloor |
10.
|
Where did Shatkala Govinda Marar die? Ans : Pandharpur |
11.
|
Kerala Highway Research Institute was in ? Ans : Thiruvananthapuram |
12.
|
Capital of “Aai” dynasty ? Ans : Vizhinjam |
13.
|
First English School in Kerala ? Ans : Mattancheri |
14.
|
Where is Bekal Fort ? Ans : Kasargod |
15.
|
Kerala Rural Development Institute in Kerala ? Ans : Kottarakkara |
16.
|
Second Radio station ? Ans : Kozhikode |
17.
|
Headquarters of Kerala Bamboo Corporation ? Ans : Angamaly |
18.
|
Angelo Fort is situated in ? Ans : Kannur |
19.
|
Karipur airport is near ? Ans : Kozhikode |
20.
|
The district which highest birth rate ? Ans : Malappuram |
Monday, 9 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment