01.
|
Melting point of Mercury ? Ans : -38.827 Degree Centigrade |
02.
|
Most common solid element in the earth crust ? Ans : Silicon |
03.
|
Most abundant metallic element in the earth crust ? Ans : Aluminum 8.2% |
04.
|
Most abundant element in the earth crust ? Ans : Oxygen 47.4% |
05.
|
Most abundant in the earth atmosphere ? Ans : Nitrogen 78% |
06.
|
Which is known as “Metal of the future” ? Ans : Titanium |
07.
|
Which alloy that has the ability to remember its shape ? Ans : Nitinol |
08.
|
How many man made elements in the world ? Ans : 20 |
09.
|
The mixture of Carbone Monoxide and Hydrogen is called ? Ans : Water Gas |
10.
|
The word Plastic derived from ? Ans : Plastikose (Greek) |
11.
|
Light weight metal ? Ans : Lithium |
12.
|
The chemical compounds that occur naturally on the earth ? Minerals |
13.
|
The chemical used to make photographic film ? Ans : Silver Bromide |
14.
|
The mixture of Water and Alcohol separated by ? Ans : Distillation |
15.
|
The best conductor of electricity among different type of water ? Ans : Salt water |
16.
|
Chemical property of a substance is determined by ? Ans : Electrons |
17.
|
Most chemically active element ? Ans : Fluorine |
18.
|
Electrically charged atoms are called ? Ans : Ions |
19.
|
The compounds of LPG ? Ans : Methane, Butane and Propane |
20.
|
Biogas contains ? Ans : Methane |
Thursday, 12 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment