01.
|
Amalgam is the alloy of ? Ans : Mercury |
02.
|
Densest metal ? Ans : Osmium (22.59gm/cm3 at 20 Degree Centigrade) |
03.
|
Densest Nonmetal ? Ans : Iodine |
04.
|
Least Dense metal ? Ans : Lithium |
05.
|
Least dense Nonmetal ? Ans : Hydrogen |
06.
|
Which is used for Artificial Rain ? Ans : Silver Iodide |
07.
|
Melting point of Gold ? Ans : 1063 Degree Centigrade |
08.
|
Black twine is name given to ? Ans : Iron and Coal |
09.
|
The gas used for artificial ripening of green fruit ? Ans : Acetylene |
10.
|
Proton was discovered by ? Ans : Earnest Rutherford |
11.
|
The element which kept under water ? Ans : White Phosphorus |
12.
|
The element which kept kerosene ? Ans : Sodium, Potasium |
13.
|
Chemical name of “Castaic Soda” ? Ans : Sodium Hydroxide |
14.
|
Which acts as antiseptic in toothpaste ? Ans : Hydrogen Peroxide |
15.
|
Which chemical is responsible for the aroma of perfumes ? Ans : Esters |
16.
|
Which has the worst smell in the world ? Ans : Methylmercaptan |
17.
|
Which has the highest melting point ? Ans : Tungsten |
18.
|
Which has the lowest melting point ? Ans : Helium / -272 Degree Centigrade |
19.
|
Which has the most corrosion resistant metal ? Ans : Iridium |
20.
|
Rarest element in the earth crust ? Ans : Astatine |
Thursday, 5 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment