01.
|
A tape recorder tape is coated with ? Ans : Ferromagnetic Powder |
02.
|
Asbestos is also known as ? Ans : Rock Cotton |
03.
|
At what temperature are reading of a centigrade and Fahrenheit thermometer are same ? Ans : 40 |
04.
|
Bordeaux Mixture is prepared from ? Ans : Lime and Blue Vitriol |
05.
|
Chemical name of lime water ? Ans : Calcium Hydroxide |
06.
|
Chemically most active allotropic of Prosperous ? Ans : White |
07.
|
Coral reef are made of ? Ans : Calcium Carbonate |
08.
|
Dynamite contains ? Ans : Nitro Glycerin |
09.
|
Fuse is made up of ? Ans : 63% tin 37% lead |
10.
|
Heavy water contains ? Ans : Deuterium and Oxygen |
11.
|
Heavy water is used as ? Ans : Moderator in nuclear reactor |
12.
|
Oxidation is the process of ? Ans : Electron loss |
13.
|
The glass known as “Optical glass” ? Ans : Flint glass |
14.
|
The mineral fiber that does not burn ? Ans : Asbestos |
15.
|
Vaseline is prepared from ? Ans : Petroleum |
16.
|
Which has the maximum optic density ? Ans : Diamond |
17.
|
Which is known as Fool’s Gold ? Ans : Iron Pyrites |
18.
|
Which is known as Grape Sugar ? Ans : Glucose |
19.
|
Which is used on the tip of the a safety match stick for combustion ? Ans : Antimony Sulphate |
20.
|
Which metals are in liquid state ? Ans : Mercury and Gallium |
Monday, 30 April 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment