01. |
Worldwide acclaimed novel “Midnight’s Children” is written by ? Ans : Salman Rushdie |
02.
|
Famous works of Salman Rushdie ? Ans : The Moor’s Last Sigh, Fury, Shalimar the Crown |
03.
|
Which book that made Rushdie a controversial figure ? Ans : The Satanic Verse |
04.
|
Who issued fatwa in 1989 calling for the execution of Rushdie ? Ans : Ayatollah Khomeini – Iran |
05.
|
Which is the first novel of Vikram Seth ? Ans : The Golden Gate |
06.
|
Famous works of Vikram Seth ? Ans : A suitable Boy, An Equal Music, Two Lives |
07.
|
The Booker Prize winning work of Arundhathi Roy ? Ans : The God of Small Things |
08.
|
Rohinton Mistry’s best known works are ? Ans : Such a long journey, Family matters, A fine balance |
09.
|
V.S.Naipaul was born in ? Ans : Trinidad |
10.
|
Famous works of V.S.Naipaul ? Ans : A house for Mr. Biswas, India: A wounded Civilization, An area of darkness, A bend in the river |
11.
|
Famous works of Amitav Ghosh ? Ans : The circle of reason, The glass palace, The Calcutta chromosome, The hungry tide, Sea of Poppies |
12.
|
Who was the winner of Pulitzer Prize for debut book ? Ans : Jhumpa Lahiri |
13.
|
Pulitzer Prize winning work of Jhumpa Lahiri ? Ans : The interpreter of maladies |
14.
|
Famous works of Jhumpa Lahiri ? Ans : Unaccustomed Earth |
15.
|
Debut novel of Aravind Adiga ? Ans : The white tiger (Win mam booker Prize in 2008) |
16.
|
Famous works of Aravind Adiga ? Ans : Between the assassination, Last man in tower |
17.
|
First novel of Kiran Desai ? Ans : Hullabaloo in the Guava Orchard |
18.
|
Kiran Desai’s which novel won the Betty Trask Award ? Ans : Hullabaloo in the Guava Orchard |
19.
|
Birth place of Anita Nair a popular Indian English writer ? Ans : Mundakottakurissi – Shornur –Palaght |
20.
|
Anita Nair’s which woks won the fellowship from the Virginia Center for Creative Art ? Ans : Satyr of the Subway |
Friday, 23 March 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment